Grøntuva – helgeseminar, også i 1986

19-21 april 1985

Kilde: Boka «Sangen som samlet bygda»

I april reiste Bygdekoret på tur til Sør-Fron, som Sør-Fron Sangkors gjester. Koret dro i det verste sønslaps man kunne tenke seg og ankom Harpefoss og Grøntuva gjestgiveri i det skjønneste vårvær. Lørdagen var det øvelser og på kvelden var det middag, taler, sang og dans. Grupper av koret fremførte «Svantes lykkelige dag» på alle slags tenkelige måter. Det ene innslaget morsommere enn det andre.

Søndag var det konsert i Sør-Fron kirke. Bygdekoret framførte Anders Øhrwalls «Mariamusikke», et opplegg som ikke var helt uten byråkratiske utfordringer. Det er greit med musikken, men presten må godkjenne teksten som bygger på en katolsk tradisjon. Det kom en femtitalls tilhørere. Og vi kom ganske godt ut av det i følge omtalen i lokalavisen der oppe som skrev: «La det være sagt med en gang: dette var ikke et dusinkor. Flere av satsene er til dels meget vanskelig, men dirigent Kari N. Bernhoft hadde at under full kontroll. Det er imponerende at et amatørkor gir seg i kast med slike store verk. Det må virke inspirerende både for dirigent og sangere/musikere. Her er det intrikate rytmer, vanskelige klanger som alt sammen fikk en nydelig og riktig fremførelse. Det fåtallige publikum fikk en stor opplevelse og vi ønsker Nittedal Bygdekor velkommen tilbake.»
Så det var kanskje ikke så rart at koret hadde en fin tur hjem. Vi var sent hjemme, men hele turen gikk fint, ingen problemer. Sang og fin stemning. Hele turen kom på ca. 400.- kroner.

Våren 1986

Første turen til Grøntuva var så vellykket at vi tok en tur til på vårparten, og hadde en arbeidshelg på Grøntuva. Det ble jobbet bra hele dagen, med avbrudd av diverse spaserturer. Fest om kvelden sammen med Sør-Fron Sangkor. Mye fin underholdning, bla. «Kattekonsert» og Prøysen numre. Var innom det lokale sykehjem og underholdt litt. Bygdekoret følte seg svært så velkomne og planla nok et sangseminar på Grøntuva høsten 1986. Dette ble det i midlertidig ikke noe av.
Derimot startet man i 1989 tradisjon med Granavoldseminar, en tradisjon som har gått så å si uavbrutt fram til 2013.

 

Publisert 27. april 2015

« Tilbake